Alguns propòsits per aquest 2016

Psicologia General

 «Actua com si el que tu fas fes la diferència. La fa.»
William James

Estem iniciant un nou any i deixant enrere un 2015 ple d’experiències i moments, alguns d’ells bons i altres complicats i difícils.

Sigui com sigui, el cert és que tots estem davant un any acabat, el qual no podem canviar, ni esborrar ni tornar-lo a viure. I un nou any, el qual, aquest sí, tenim la possibilitat de començar-lo i viure’l de la manera que vulguem. Com? Hi ha moltes maneres de fer-ho, una d’elles és aprenent dels errors i descarregant-nos la motxilla personal que tots nosaltres portem i que està plena de material molt útil i altre que no ho és tant com… Falses creences, judicis, pensaments negatius, etc., que l’únic que fan és impedir-nos viure el present d’una manera positiva i avançar cap allà on volem. Perquè tal com ens va deixar dit fa molt de temps Sören Kierkegaard, filòsof i teòleg danès del S. XIX, la vida només pot ser compresa mirant cap enrere, però ha de ser viscuda mirant endavant.

Quins són alguns dels propòsits que ens podem fer en aquest 2016 per tal de poder avançar?

  1. Fer front als problemes i prendre decisions sent honest amb un mateix. El pas del temps no decideix les coses, les decisions les prenem nosaltres, el temps sols ens dóna un espai limitat per pensar, decidir i actuar.
  2. Gaudir dels encerts i aprendre dels errors, perquè el mètode assaig-error, és del qual hem après i aprenem cada dia, a créixer i fer-ho cada dia millor. Els errors són lliçons magistrals que ens ensenyen i ens fa persones úniques i més adaptades.
  3. Tots som diferents i únics, per tant, les comparacions estan de més… quin sentit té comparar dues coses diferents? I dues persones diferents?
  4. La perfecció i la felicitat permanent no existeix, i encara que sembli una afirmació òbvia, moltes vegades hi ha una part inconscient de nosaltres que es resisteix a posar-se límits en aquest sentit.
  5. L’agraïment, quina paraula més bonica i plena de sentit. Important per a poder-nos sentir feliços i ser capaços de veure tots aquells aspectes de la nostra vida que són positius i dels quals ens podem sentir orgullosos i satisfets de poder viure. Massa vegades ens centrem en allò que no ens va bé a la vida i ens passa per alt tot el que sí que va bé. Mirem-nos a nosaltres mateixos i a la nostra vida amb amor i valorem tot el meravellós i únic que som i tenim.
  6. Fem front a les nostres pors i preguntant-nos per espais desconeguts de la nostra vida… Són en aquests espais personals i únics de cada persona on tenim la millor possibilitat de créixer, arriscar, i conèixer noves parts d’un mateix que fins aleshores estaven amagades.

Preguntes per a reflexionar en aquest inici d’any:

– Quines són les 3 coses més importants que has après en aquest últim any?
– Si haguessis de resumir en tres paraules la teva vida al llarg d’aquest 2015, quines serien?
– Quines tres paraules t’agradaria que resumissin aquest nou any que estem iniciant?
– Quins són els tres reptes que creus que hauries de fer front i que t’hi resisteixes perquè això sigui possible?

I recorda…

«La més insignificant de les accions sempre és millor que la més audaç de les intencions»
Robin Sharma

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.
Tienes que aprobar los términos para continuar

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Obrir xat
Necessites ajuda?
Hola! En què puc ajudar-te?